Administrație

Premieră medicală: Alba are primul spital județean cu ventilatoare mecanice la fiecare pat ATI

Sănătatea rămâne prioritatea numărul unu a Consiliului Județean Alba. Alte 10 ventilatoare mecanice au fost puse în funcțiune la Spitalul Județean Alba, fiind achiziționate de către Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, informează instituția medicală.

Prin această ultimă achiziție, Spitalul Județean Alba a devenit singura unitate medicală de acest tip din țară în care fiecare pat ATI este dotat cu ventilator mecanic, extrem de necesar în lupta cu CoVid-19. Astfel, a fost atinsă o țintă pe care președintele Consilului Județean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, și-a propus-o la începutul pandemiei, când unitățile spitalicești nu erau complet pregătite pentru ventilarea mecanică a bolnavilor de CoVid-19 aflați în stare gravă.

„Am traversat cu toată atenția această perioadă dificilă. Îi mulțumesc deputatului Florin Roman pentru implicarea în susținerea județului Alba pe timpul pandemiei, firmelor TransAvia și IPEC, precum și tuturor celor ce ne-au fost alături în demersul nostru, și care au venit cu sprijin financiar atunci când aveam cu adevărat nevoie”, a spus Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.