Administrație

Municipalitatea Sebeș la ora decontului pentru Parcul Tineretului

Parcul Tineretului din Sebeș, unul dintre cele mai îndrăgite repere ale orașului, a reprezentat, în cursul anului 2019, obiectul unei ample investiții de reamenajare.

Valoarea totală a lucrărilor executate și decontate companiei care a realizat obiectivul de investiții este de 6.760.593,09 lei, sumă care se regăsește în procesul verbal de recepție și în fișa furnizorului, documente pe care le prezentăm public.

Suma de 8.365.480 lei (TVA inclus) rezultă din devizul general și din documentațiile tehnice ca o estimare aferentă proiectului de investiție denumit generic „Reamenajare Parcul Tineretului; Reamenajare lac”, aprobat de Consiliul Local al Municipiului Sebeș prin Hotărârea nr. 160/2019.

În concluzie, valoare finală achitată companiei Elis Pavaje, câștigătoarea licitației publice, este una mult mai mică, înregistrându-se o economie la bugetul local de 1.604.886,91 lei.
Primăria Sebeș oferă câteva detalii ale proiectului: valoarea acestuia este de 6,76 milioane de lei, cu care au fost realizate piste de biciclete asfaltate lungi de 608 metri și a fost amenajată suprafața lacului de 5.878 mp. Acestora lis e adaugă două fântâni arteziene care asigură oxigenarea lacului și crearea unui climat răcoros, un pârâu care oferă un ambient de relaxare pe axul central al parcului. În plus, au fost plantate 1.100 bucăți plante semper vivum multicolor, 200 bucăți de gard viu, specii din genul Taxus, 88 de bucăți de arbori de diferite specii și 108 bucăți de ienuperi. Zona verde plantată cu gazon și dotată cu sistem de irigații automatizate însumează 8.234 mp.

Amenajarea sisetmului de iluminat a dus la un preț mediu pentru un kilowat (în anul 2019) cuprins între 0,63 lei și 0,72 lei, rezultând un cost mediu de 5 lei/oră pentru tot iluminatul parcului.

Municipalitatea Sebeș mai precizează că, în Parcul Tineretului, va exista și acces la internet gratuit, printr-un program cu finanțare europeană derulat la Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.