Mozaic

7 septembrie, data la care guvernul spune că va cunoaște gradul de transmitere a virusului în fiecare localitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că la data de 7 septembrie se va cunoaște gradul de transmitere a noului coronavirus în fiecare localitate, iar în funcție de această evaluare autoritățile locale vor putea stabili condițiile în care va începe noul an școlar.

„La nivel local, fiecare inspectorat școlar județean, fiecare direcție de sănătate publică, sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, adaptează aceste scenarii la fiecare unitate școlară în parte. Măsurile se vor lua în concordanță cu situația de la nivel local. Doar DSP-urile și inspectoratele școlare județene știu aceste situații pentru fiecare școală în parte. Noi am făcut regulile, precauțiile, precum și scenariile care se pot aplica, rămâne adaptarea. Iar evaluarea situației epidemiologice, ultima dată o vom face pe 7 septembrie. Încep evaluările fiecărei școli încă de la 1 septembrie, la 7 septembrie vom vedea și gradul de diseminare, a transmiterii locale în fiecare localitate în parte”, a spus ministrul Sănătății.

Acesta a mai precizat că, din motive de precauție, personalul didactic de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea să susțină cursurile on-line.

„Este un parteneriat și un efort comun pentru a începe acest an școlar, a fost o jumătate de an în care într-adevăr am putut vedea o lipsă a activității școlare, precum și o reticență sau o temere de a începe această școală. De la Medicina Muncii noi am primit inclusiv niște recomandări pe care le-am aplicat, ca personalul didactic și nedidactic peste 65 de ani sau cu morbidități să poată face lecțiile online. Ne adaptăm pentru fiecare situație în parte”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.