Social

Media de vârstă a copiilor adoptați în județul Alba este de 5 ani

Media de vârsta a copiilor care sunt adoptați în județul Alba este de 5 ani, iar durata de așteptare pentru adopție este de aproximativ un an, din momentul depunerii cererii pentru atestare a unei familii/persoane potențial adoptatoare.

Potrivit unui comunicat dat publicității, vineri, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, Biroul Adopții și postadopții are în evidență 17 familii/persoane atestate ca apte să adopte care sunt în așteptarea unui copil, din care 10 familii/persoane au fost atestate în cursul acestui an. Alte 8 familii/persoane sunt, în prezent, în diferite faze ale procedurii pentru obținerea atestatului, iar 40 de familii în etapa de monitorizare postadopție.

„În evidența Biroului Adopții și postadopții sunt un număr de 57 de copii pentru care instanța de judecată a emis sentințe civile definitive și irevocabile cu privire la deschiderea procedurii adopției, dintre care 16 au fost emise în perioada ianuarie – iulie 2020. De asemenea, în primele 7 luni ale acestui an, instanța de judecată competentă a hotărât încredințarea în vederea adopției pentru un număr de 14 copii, iar pentru un număr de 15 copii a hotărât încuviințarea adopției”, mai precizează DGASPC.

Adopția este operațiunea juridică prin care se creează legătura de filiație între adoptat și adoptator, precum și legături de rudenie între adoptat și rudele adoptatorului.

În cadrul DGASPC Alba, activitatea în ceea ce privește adopția se desfășoară de către Biroul Adopții și postadopții, care oferă servicii pentru copil (evidența copilului, evaluare, pregătire, potrivire, monitorizare, informare și consiliere), pentru familia potențial adoptatoare (informare, evaluare, pregătire, monitorizare și sprijin), pentru familia biologică (informare și sprijin, consiliere în vederea exprimării consimțământului la adopție) și servicii postadopție (consiliere și informare, sprijin și asistența familiilor adoptatoare și copiilor adoptați, monitorizare postadopție).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.