Politică

Victor Ponta nu ar organiza alegerile locale în 27 septembrie

Victor Ponta (în mijloc, fotografie de arhivă)

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că dacă ar fi fost astăzi prim-ministru, nu ar fi organizat alegerile locale în 27 septembrie, el opinând că se va plăti „un preț foarte scump” din această cauză.

„Eu, dacă aș mai fi fost azi prim-ministru, nu aș fi făcut alegerile acum. Aș fi încercat să avem un tip de control de stabilitate pe problema de sănătate, pe începutul școlilor, care mi se pare mult mai important, și pe problema cu firmele românești și după aceea aș fi făcut alegeri. Nu știu de ce au fost așa disperaţi să le facă în 27 (septembrie – n.r.) orice ar fi. Cred că vom plăti toţi un preţ foarte scump pentru graba asta a lor. Când pui interesul de partid înaintea interesului public, totdeauna lucrurile ies prost și eu am încercat de cele mai multe ori să fac invers”, a declarat Victor Ponta.

El a spus că, potrivit Codului Administrativ, se putea prelungi data alegerilor până când ar fi fost condiţii sanitare sigure.

„Dacă aș fi fost prim-ministru, acum aș fi dat ordonanţă și aș fi spus: după ce suntem siguri că avem un număr cât de cât sub control de cazuri, după ce sunt sigur că a început școala o săptămână, două, trei și nu avem probleme, după ce suntem siguri că au oamenii unde să se întoarcă la muncă, după aia facem și alegeri. (…). Nu aș fi făcut alegeri până nu mă lămuream cu pandemia și cu începutul școlii„, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România a susţinut că, în opinia sa, Ludovic Orban „nu dă doi bani” pe interesul public.

„Am și întrebat pe pnl-iști în special: de ce se grăbesc cu alegerile? Că să nu mai scadă în sondaje. Şi dacă ne îmbolnăvim foarte mulţi? Se închide, iarăși, ţara după 27 septembrie și ei sunt fericiţi că au luat nu știu ce vot. Nu știu, de fapt, cât de multe voturi vor lua sau ce mari rezultate”, a mai spus Ponta.

În altă ordine de idei, liderul Pro România a menţionat că luni va vota „cu siguranţă” pentru demiterea guvernului Orban.

„Sper ca de marţi să ne cheme domnul Iohannis la consultări și să ne anunţe că, în sfârșit, i-a trecut cu Orban și cu neapărat să fie guvernul lui, să ne anunţe marţi că o să facă un guvern al României, care, de fapt, să se ocupe de ceea ce vor oamenii. Oamenii, în acest moment, au trei probleme: cu sănătatea, că de 6 luni așa bine tratăm pandemia, încât e cel mai rău acum, (…), începutul școlilor și (….) al treilea lucru, cât mai ţin firmele românești. (…). Reproșul meu principal pentru Orban și echipa de la guvernare: tot ce decid, decid cu, în primul rând, așa, zănatec, nu prea are niciun fel de logică – ai închis toate restaurantele când aveam 100 de cazuri, acum avem 1.500 de cazuri și le deschizi pe toate. Nu are logică. De ce le-ai închis atunci? Că le deschizi acum? Foarte bine, slavă Domnului, că…”, a mai spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat că îl așteaptă pe Klaus Iohannis să spună, după moţiunea de cenzură, „Jo napot kivanok, PNL (Vă doresc o zi bună, PNL)”.

„Pentru luni, la moţiunea de cenzură, aștept seara să iasă domnul președinte Iohannis și să spună: ‘Jo napot kivanok, PNL’. O să fie frumos, nu? De aia, când mă întreabă dacă trece moţiunea sau nu luni, spun: ‘Nem tudom (Nu știu)’”, a mai afirmat liderul Pro România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.