Economie

Turism în declin în primul semestru al anului

Numărul turiștilor a scăzut în Alba în primul semestru cu aproape 60% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, din cauza pandemiei de COVID-19 și a restricţiilor adoptate pentru limitarea răspândirii acestei boli, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie, în unităţile turistice din judeţul Alba au fost cazaţi 32.670 de turiști, înregistrându-se o scădere cu 59,1% faţă de perioada similară a anului precedent. Românii deţin o pondere de 94,3% din numărul total de turiști înregistraţi la nivelul judeţului Alba. În perioada menţionată au vizitat Alba 1.861 de turiști străini.

Potrivit DRS Alba, în iunie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul trecut, numărul de turiști a scăzut cu 66,6%, iar indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 13,9%.

DRS precizează că în iunie au fost cazaţi în Alba 6.727 de turiști. Spre deosebire de anii precedenţi, majoritatea, respectiv 40,1%, a optat pentru cazarea în pensiunile agroturistice. Au urmat, în topul preferinţelor, hotelurile, cu 38,1%, și pensiunile turistice, cu 16,8%.

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna iunie 2020 a fost de 13,9%, faţă de 27,5% în iunie 2019, pe ţară înregistrându-se un indice de 13,8%, faţă de 35,7% din luna iunie 2019”, mai arată DRS Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.