Administrație

O mie de tablete și laptopuri pentru elevi vor fi achiziționate de Primăria Blaj

Autoritățile din Blaj vor achiziționa 933 de tablete și 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de școli, pentru elevii tuturor instituțiilor de învățământ din oraș, a anunțat, marți, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Primăria Blaj va achiziționa 933 de tablete și 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de școli, pentru elevii tuturor instituțiilor de învățământ din oraș. De asemenea, fiecare școală va achiziționa măști de protecție și biocide (dezinfectant), iar elevii fără posibilități vor primi, în mod gratuit, măști”, a explicat, pe o rețea de socializare, edilul din Blaj.

Edilul a mai adăugat că, „la Primăria Blaj am avut o întâlnire cu directorii și contabilii școlilor din Blaj, pentru a pregăti, în cele mai bune condiţii, începerea anului școlar 2020/2021, conform regulilor specifice generate de pandemia de coronavirus”.

Potrivit lui Gheorghe Valentin Rotar, se are în vedere și achiziţionarea de termoscannere pentru școlile cu număr mare de elevi, astfel încât să se evite, pe cât posibil, aglomeraţia.

„În acest sens, vor fi amenajate circuite speciale de intrare-ieșire în fiecare școală. Elevii care prezintă, la intrare, o temperatură mai mare de 37,4 grade vor fi trimiși acasă și se va lua legătura cu medicul de familie al fiecăruia”, a precizat Rotar.

În ceea ce privește regulile de desfășurare a anului de învăţământ, în condiţiile epidemiologice actuale, fiecare școală din Blaj, prin Consiliul de Administraţie, va hotărî modul în care se va organiza procesul educaţional în instituţia proprie, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii și Ministerului Educaţiei și Cercetării.

„Şcolile vor putea decide și dacă vor reduce de la 50 la 40 de minute durata unei ore de curs. Propunerile fiecărui Consiliu de Administraţie vor fi avizate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, urmând a fi apoi ratificate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, pentru fiecare școală în parte”, a menţionat primarul.

Gheorghe Valentin Rotar a mai arătat că, deși administrațiile locale au fost „ocolite” în luarea deciziei privind organizarea și desfășurarea anului școlar 2020/2021, responsabilitatea aparținând exclusiv școlilor, împreună cu funcționarii cu competențe din Primărie va face „tot ceea ce este posibil” pentru a asigura, la Blaj, desfășurarea noului an școlar în cele mai bune condiţii sanitare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.