Politică

Dacian Cioloș: Corupția și incompetența trebuie să dispară din administrația publică locală

Mihail David, Gabriel Pleșa și Dacian Cioloș

Copreședintele Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că obiectivul acesteia este să construiască „o Românie fără hoție” și că impostura, corupția și incompetența trebuie să dispară din administrația publică locală.

„În ultimii ani, statul a dat dovadă că are probleme sistemice de disfuncționalitate. (…). Obiectivul nostru, al Alianței USR-PLUS, (…), este să construim o Românie fără hoție. Corupția trebuie eradicată, trebuie să o spunem foarte clar. Corupția și incompetența trebuie să dispară din administrația publică locală. Oricâți bani am investi, banii ăștia nu au cum să fie folosiți eficient atâta timp cât avem problemele astea încă de rezolvat. Abia după ce rezolvăm problema legată de corupție și incompetență, și de impostură chiar, în administrația publică, de-abia încolo putem începe să vorbim de eficiența cheltuirii banului public în educație, în sănătate, investiții în economie și așa mai departe”, a spus Dacian Cioloș.

El a adăugat că acesta este „motivul” pentru care foarte mulți membri USR-PLUS au intrat în politică.

Cioloș a susținut că „acum” există și o „alternativă”, respectiv Alianța USR-PLUS, cu oameni „onești, competenți și profesioniști”.

Acesta a solicitat electoratului să se prezinte la vot în 27 septembrie. „E un moment cheie. Alegerile locale și cele parlamentare sunt cele mai importante alegeri din acești ultimi doi ani. Să nu uităm faptul că în următorii patru ani nu vom mai avea alte alegeri”, a mai spus copreședintele Alianței USR-PLUS.

Alături de Dacian Cioloș, la conferința de presă au fost prezenți și candidații Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Alba, Mihail David, Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, și la Primăria orașului Teiuș, Aura Ardelean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.