Economie

Noi locuri de muncă la Sebeș. Grupul Daimler anunță majorarea producției de cutii de viteze

Grupul german Daimler anunță că a majorat producția de cutii de viteze la Sebeș ceea ce a determinat adăugarea încă unui schimb. Au fost create, astfel, 145 de noi locuri de muncă.

Datorită cererii mari, începând cu luna august a acestui an, Star Assembly a crescut capacitatea producției transmisiei 8G-DCT, potrivit ZF, citat de Digi24.ro.

Anunțul vine la doar câteva săptămâni de când atât Dacia cât și Ford au majorat producția de mașini și motoare, scrie Mediafax.

Star Assembly, divizia locală a Grupului Daimler care produce transmisiile automate, a avut anul trecut afaceri de 1,52 miliarde de euro, în scădere cu 2,2% față de anul anterior, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

Subsidiara Daimler în România a început oficial în februarie 2019 producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiții de 250 mil. euro. Aceasta se adaugă celei de 300 de milioane de euro demarate în 2013 la Sebeș, când a fost lansată în producție cutia automată cu nouă trepte. Pentru integrarea noii cutii de viteze în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeș două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați.

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.