Mozaic

Elevii vor începe luni școala fără tablete. Acestea urmează să fie livrate până în noiembrie

Tabletele necesare elevilor care nu pot merge fizic la școală vor ajunge până în noiembrie, chiar dacă școala începe luni.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu susține că o parte din tabletele comandate vor fi livrate acum, iar cealaltă parte în octombrie și noiembrie.

„Am alocat resursele necesare, au fost alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară, pentru tablete. Aici, au fost și sunt niște discuții despre licitații. O parte dintre tablete, câteva loturi, vor fi livrate acum, nu sunt toate livrate. Anul trecut, au fost cumpărate 200.000 de tablete tot anul. Guvernul cumpără pentru acest început de an 200.000 de tablete dintr-o dată”, a spus acesta.

Producția tabletelor durează mai mult

Florin Cîțu s-a declarat convins că va fi o problemă de producție, din cauza capacității acesteia: „În același timp sunt specificații clare pentru aceste tablete, nu le cumpărăm din piață, din magazin. De aceea producția lor durează mai mult. Eu cred că până la mijlocul lunii octombrie vor fi livrate toate aceste tablete. Sunt câteva loturi care vor fi livrate în septembrie, celelalte vor fi livrate în octombrie și noiembrie”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că peste 80.000 de tablete cu internet plătit pentru doi ani sunt gata să fie livrate: „Sunt deja 82.000 de tablete gata să plece către unitățile de învățământ care se află în scenariul roșu. Avem un operator economic care a câștigat licitația realizată de către ONAC. Tabletele pe care le-am achiziționat sunt conectate la internet și cu internetul plătit pentru doi ani de zile.”

Ministrul Educației a precizat că Inspectoratele Școlare din fiecare județ au făcut un necesar pe care l-au transmis ministerului de resort și astfel s-a ajuns la organizarea unei licitații pentru 250.000 de tablete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.