Administrație

Primarul municipiului Alba Iulia propune testarea profesorilor în sistem pooling

Primarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, propune, în urma unei discuții avute cu directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, testarea profesorilor în sistem pooling.

„Testarea rămâne una dintre cele mai eficiente și mai puțin costisitoare metode de a combate epidemia”, afirmă primarul pe pagina sa de Facebook, precizând că „împreună cu directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, am hotărât să aducem o abordare în plus, pe linia siguranței în școli, prin testarea în sistem pooling a dascălilor și personalului din învățământul local, școlar și preșcolar”.

Voicu Paul susține că a făcut „un apel și către Inspectoratul Școlar Județean pentru a ne susține în această măsură. O considerăm productivă și condiționată direct de siguranța celor mici”.

„Nu putem obliga pe nimeni să se testeze, dar sunt convins că răspunsul tuturor celor vizați va fi unul de natură să aducă mai multă siguranță în rândul albaiulienilor”, mai declară primarul, care explică faptul că „cheia acestui moment este de a apela la toate resursele prin care lucrurile vor putea intra, cât mai mult, în normal”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.