Social

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, confirmat cu noul coronavirus

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, a fost diagnosticat cu noul coronavirus, după ce a manifestat simptomatologie specifică acestei boli, și se află internat în spitalul din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Arhiepiscopiei, înaltul cleric romano-catolic a fost transportat marți la spital cu febră mare și stare de rău.

Sănătatea arhiepiscopului s-ar fi „deteriorat” de la hirotonirea episcopului Kerekes Laszlo, în 29 august, conform sursei citate.

„Inițial, a prezentat simptome de răceală, așa că a contactat imediat medicul de familie și a cerut ajutor. Până seara trecută, arhiepiscopul a fost separat în camera sa, urmărindu-și starea de sănătate și fără a pune în pericol sănătatea celor care trăiesc și lucrează în jurul său. Tratamentul aplicat pentru răceală nu a adus rezultatele scontate, lăsând febră mare, tuse uscată, cefalee și stare de rău”, se arată în comunicat.

Rezultatul testului efectuat pentru depistarea CoVid-19 a fost pozitiv.

„Arhiepiscopul ne cere rugăciune și ne cheamă să avem grijă de propria noastră sănătate și a celor din jur”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.

Kovacs Gergely a fost consacrat ca arhiepiscop în cadrul unei ceremonii oficiate în 22 februarie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.