Politică

Obiectivul USR PLUS, constituirea de majorități în cât mai multe comune, orașe și județe

Dan Barna și liderii alianței USR PLUS din Alba (captură video)

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat joi, într-o conferință de presă organizată la Alba Iulia, că obiectivul la alegerile locale este „unul foarte clar”, respectiv acela de a constitui majorități în cât mai multe UAT-uri în toată țara.

„Obiectivul USR PLUS este unul foarte clar : acela de a constitui majorități în cât mai multe UAT-uri (unități administrativ-teritoriale – nota red.) în toată țara, inclusiv aici, în Alba”, a spus Dan Barna, adăugând că, „în momentul de față, obiectivul colegilor noștri, și cei prezenți aici, și cei de peste tot în județul Alba, este acela ca, prin consilierii și prin candidații la primărie, să putem constitui majorități în cât mai multe locuri”.

Copreședintele USR PLUS a adăugat că mesajul alianței este foarte clar. „«Fără hoție la primărie» este o miză pe care o vom rostogoli în această campanie pentru locale foarte, foarte puternic, pentru că am făcut și sondaje și, într-adevăr, cetățenii României sunt sătui de furturi și de risipa resurselor publice locale. (…). USR PLUS este în aceste alegeri cu un mesaj foarte clar : nu mai putem continua cu corupția și cu hoția. Aceasta este miza la nivelul întregii țări și vom continua să apărăm această poziție, pentru că e singura poziție decentă pe care cetățenii o așteaptă”, a susținut Dan Barna.

El a opinat că, „fără îndoială”, aceste alegeri locale sunt “un prim test foarte important”, chiar dacă au o „particularitate distinctă” față de alegerile parlamentare.

„Pentru că, aici, la locale, nu vom avea nici voturile din diaspora, nici voturile unor părți importante ale studenților, nici voturile, să spun, populației active care lucrează în marile orașe, dar are buletine în comunele din județele respective. Dar, dincolo de aceste aspecte, să le spunem, procedurale, evident că alegerile locale sunt un prim test pentru parlamentare și am foarte mare încredere în rezultatul pe care îl vom obține la locale, cu atât mai mult cu cât sondajele plasează Alianța USR PLUS și la parlamentare într-o poziție foarte bună”, a conchis Barna.

Alături de copreședintele USR PLUS, la conferința de presă au fost prezenți și candidații la președinția Consiliului Județean Alba, Mihail David, Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și Primăria municipiului Aiud, Dragoș Crișan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.