Administrație

Peste 1,7 milioane de măști vor ajunge la persoanele defavorizate

Peste 1,7 milioane de măști vor fi distribuite, de joi până luni, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, care, la rândul lor, le vor da unui număr de 34.107 persoane defavorizate, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

„În județul Alba a început azi, 10 septembrie 2020, distribuirea celor 1.705.350 de măști recepționate miercuri de către DSP Alba de la Ministerul Sănătății. Timp de 3 zile – joi, vineri și luni – măștile vor fi ridicate de reprezentanții UAT-urilor din Alba, care, apoi, le vor distribui, la rândul lor, către categoriile de persoane defavorizate prevăzute în Ordonanța 78/21.05.2020. Este vorba despre 34.107 de persoane identificate ca făcând parte din cele 4 categorii sociale defavorizate, conform ordonanței amintite, astfel: persoane provenite din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoane provenite din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale”, menționează DSP.

Potrivit sursei citate, fiecare persoană va primi câte 50 de măști, număr considerat suficient pentru o perioadă de 2 luni.

„Numărul persoanelor beneficiare de măști gratuite furnizate de Ministerul Sănătății a fost stabilit de fiecare primărie în parte, pe baza solicitărilor venite din partea unităților administrativ-teritoriale din Alba fiind întocmit un necesar pentru tot județul”, a mai precizat Biroul de Presă al DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.