Educație

Un sfert din școlile din Alba încep cursurile pe scenariul galben

Un sfert din școlile din județul Alba vor începe anul școlar pe scenariul galben (hibrid), iar restul pe scenariul verde, cu excepția Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările de reabilitare ale sediului încă nu au fost finalizate și, ca atare, elevii vor face, deocamdată, cursuri online.

Întrunit joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a aprobat scenariile după care va debuta anul școlar 2020-2021 la cele 143 de unități de învățământ din județ.

Ţinând cont de situația epidemiologică din localitățile din județ, s-a decis ca la cele mai multe din școli, respectiv 106 din 143, elevii să participe fizic la ore, adică potrivit scenariului verde, cu respectarea normelor de protecție.

Pentru elevii a 36 de unități de învățământ, reprezentând 25% din totalul acestora, cursurile se vor desfășura pe scenariul galben, adică școala față în față/online.

Singura unitate unde cursurile se vor ține exclusiv online este Colegiul Economic din Alba Iulia, unde antreprenorul lucrării de reabilitare a școlii a transmis autorităților că va finaliza investiția până în 10 octombrie.

Până joi în județul Alba au fost înregistrate 1.287 de cazuri de infectare cu CoVid-19, la 65.703 de teste prelucrate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.