Social

Turistă accidentată, coborâtă de pe Piatra Secuiului de salvamontiști

O turistă din județul Mureș cu suspiciune de fractură de membru inferior a fost coborâtă, vineri, de salvamontiști de pe Piatra Secuiului după o intervenție care a durat în jur de trei ore, a declarat presei șef Serviciu la Salvamont Salvaspeo Alba, Claudiu Costea.

În urma unui apel venit prin Dispeceratul Național Salvamont, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona Piatra Secuiului, comuna Rimetea, pentru acordarea de prim ajutor unei femei de 30 de ani, din județul Mureș, care prezenta suspiciune de fractură membru inferior.

„Persoana a fost adusă în siguranță la baza muntelui și predată unui echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Alba. Având în vedere că accidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă, operațiunea de salvare a durat aproximativ trei ore”, a precizat Claudiu Costea.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar cățărătorilor profesioniști, dar există și un traseu turistic bine marcat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.