Social

Starea de sănătate a arhiepiscopului Gergely Kovacs e stabilă

Starea de sănătate a arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs, diagnosticat în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus, este stabilă, dar acesta rămâne spitalizat, potrivit informațiilor postate, vineri seara, pe portalul catolic romkat.ro.

„Arhiepiscopul Gergely Kovacs (…) este încă tratat în spitalul din Alba Iulia de infecție cu coronavirus, starea (…) este în prezent stabilă, dar tratamentul continuat în spital este încă necesar”, a declarat un reprezentant al Arhiepiscopiei pentru portalul amintit.

Preoților și credincioșilor li se cere să sprijine eparhia și pe arhiepiscop, în primul rând, prin rugăciune și să continue să manifeste un comportament responsabil.

Astfel, credincioșilor li se reamintește că este obligatoriu să poarte mască de protecție atunci când participă la slujbele religioase, să utilizeze dezinfectantul amplasat la intrarea în biserică și să păstreze o distanță de doi metri față de alte persoane din biserică și de un metru și jumătate în aer liber, cu excepția celor care fac parte din aceeași familie. De asemenea, ar trebui să evite strângerile de mână.

Înaltul cleric romano-catolic a fost transportat, marți, la spitalul din Alba Iulia cu febră și stare de rău. Rezultatul testului efectuat pentru depistarea COVID-19 a fost pozitiv.

Sănătatea arhiepiscopului s-ar fi „deteriorat” de la hirotonirea episcopului Kerekes Laszlo, în 29 august, la Şumuleu Ciuc – Harghita.

Gergely Kovacs a fost consacrat ca arhiepiscop de Alba Iulia în cadrul unei ceremonii oficiate în 22 februarie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.