Educație

Două cazuri de CoVid-19 la Seminarul Teologic Ortodox

Debutul anului școlar 2020-2021 a fost amânat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, în urma depistării a două cazuri de CoVid-19 în rândul cadrelor didactice, urmând ca luni să fie testați toți profesorii.

În paralel, are loc o anchetă epidemiologică.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat, pentru Agerpres, că rezultatele tuturor testelor recoltate luni vor fi disponibile în cursul serii. Totodată, ancheta epidemiologică declanșată în urma depistării celor două cazuri va fi finalizată luni.

„În baza raportului referitor la situația epidemiologică înaintat de către DSP, Consiliul de Administrație al Seminarului va prezenta propunerea cu privire la scenariului adoptat, care, din nou, va ajunge la DSP pentru avizare și, ulterior, spre aprobare în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a explicat Alexandru Sinea.

Inițial, cursurile urmau să se desfășoare la seminar după scenariul galben.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia are 38 de cadre didactice. Școala are ciclu primar, gimnazial și liceal.

Unitatea se află în dublă subordonare, față de Ministerul Culturii, prin Arhiepiscopia Ortodoxă, și Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.