Mozaic

Șeful SMAp: Protejarea sănătății elevilor și a profesorilor este prioritară

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu (dreapta), alături de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă (imagine de la conferirea gradului de general locotenent actualului șef al Statului Major al Apărării)

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a transmis, luni, un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar în instituțiile de învățământ militar, în care își exprimă convingerea că și în actualul context epidemiologic se pot asigura condițiile necesare fiecărui elev pentru a continua pe drumul formării intelectuale.

„În primul rând, vă transmit un călduros bun venit celor care ați pășit pentru prima dată pe treptele unităților de învățământ liceal și postliceal militar și un bine ați revenit elevilor mai mari din aceste prestigioase instituții de instruire. Cu toții v-ați câștigat dreptul de a vă pregăti în unele dintre cele mai bune școli din țară, profitați de anvergura educativă a instituției în care ați intrat. Totodată, salut revenirea cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar, instructorilor militari și comandanților la nobila lor menire a educării celor mai tineri membri ai Armatei României. Pentru toți este foarte important să fim împreună și să depășim actualele provocări sanitare”, spune Petrescu, într-un mesaj video.

El subliniază că măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei nu trebuie să afecteze calitatea actului educațional în instituțiile militare.

„Pentru organismul militar mai mult ca oricând educația reprezintă o prioritate. Avem nevoie de un învățământ integrat, suplu și eficient în concordanță cu nevoile unei armate moderne. Dorim dezvoltarea armonioasă a tinerilor noștri astfel încât prin ei să oferim Armatei României resursa cea mai valoroasă: militari bine instruiți, creativi, adaptați și motivați. În același timp, trebuie să protejăm starea de sănătate a elevilor și profesorilor noștri. Aceasta și adaptarea unităților de învățământ pentru asigurarea unui proces educațional de calitate, chiar în condiții de pandemie, sunt prioritățile noastre”, arată șeful SMAp.

„Respectând măsurile igienico-sanitare, asigurând prezenta personalului medico-sanitar, testând atunci când este cazul, fiind pregătiți să intervenim rapid la semnalarea unor cazuri de infectare, protejând permanent cadrele didactice și personalul care prezintă comorbidități, adaptând continuu actul educațional online sau în sala de clasă, îmbunătățind logistica învățământului sunt convins că putem să asigurăm condițiile necesare fiecărui elev militar pentru a continua pe drumul formării intelectuale”, a mai spus generalul Petrescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.