Administrație

Spațiul public și animalele. Primăria Aiud cheamă cetățenii la o dezbatere publică

Inspirați de deciziile luate de alte localități din țară, reprezentanții Primăriei municipiului Aiud lansează o dezbatere pe tema prezenței animalelor în spațiul public.

„Cu siguranță am reușit să captăm atenția unei mari părți a cetățenilor prin montarea provizorie a plăcuțelor «Accesul animalelor interzis» și «Hrănirea porumbeilor interzisă». Asta am și dorit. Dar mai mult, ne-am dorit să așezăm la aceeași masă două părți relativ egale pentru care soluția nu poate veni decât în urma unei dezbateri”, se arată într-o informare publică a instituției.

Primăria Aiud propune cetățenilor ca, timp de o lună, să transmită instituției opinia lor cu privire la acest subiect.

„Tema acestei dezbateri este modul în care folosim spațiul public în aceeași comunitate. Spațiul public este și al iubitorului de animale și al celui care are alergii la animale; este și al celor care vor să hrănească porumbeii și al celor care se plâng de mizeria pe care porumbeii o lasă în urma lor. Împreună trebuie să stabilim modul în care folosim spațiul public astfel încât libertatea fiecăruia să nu fie afectată”, mai precizează reprezentanții Primăriei.

„Părerile sunt împărțite, motiv pentru care sperăm că această dezbatere se va dovedi constructivă și va oferi o soluție acceptată de cei mai mulți dintre aiudeni. În funcție de soluția aleasă, vom propune un proiect de hotărâre cu privire la reglementarea acestor aspecte. Spre exemplu, Consiliul Local al municipiului Oradea a adoptat hotărâri de consiliu prin care au fost interzise hrănirea porumbeilor și a pisicilor pe domeniul public, precum și accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii. Vă invităm să vă spuneți părerea cu privire la acest subiect, chiar aici, în comentarii, păstrând o comunicare în limitele decenței”, se mai arată în informarea publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.