Social

Județul Alba, pe trend ascendent la infectări cu noul coronavirus

Aproape 34% din totalul cazurilor de coronavirus din săptămâna 7 – 13 septembrie s-au înregistrat în București, Iași, Prahova, Bihor și Brașov, informează, marți, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„În săptămâna 7 – 13 septembrie, 33,7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Prahova, Bihor și Brașov”, precizează INSP, în raportul săptămânal de supraveghere, bazat pe datele raportate până pe 13 septembrie.

Potrivit INSP, 34,7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Prahova, București, Brașov și Brăila.

În opt județe și în municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori.

INSP adaugă că se înregistrează un trend ascendent al infectărilor cu SARS-CoV-2 în 12 județe: Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava și Teleorman.

Sursa citată mai arată unul din 22 de cazuri totale de CoVid-19 a fost înregistrat la personal medical. 80,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,8% – la bărbați.

Conform INSP, 95% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Ca boli asociate, cei mai mulți aveau afecțiuni cardiovasculare, diabet sau afecțiuni neurologice. Printre comorbidități se mai numără afecțiuni renale, obezitate, afecțiuni pulmonare, neoplasm.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.