Politică

Daea e „extrem de supărat” pentru ce s-a întâmplat cu Casa de Comerț „Unirea”

Petre Daea (fotografie de arhivă)

Fostul ministru al agriculturii Petre Daea a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că este „inadmisibil” ca în România să nu existe un lanț de magazine în care fermierii să își valorifice „direct” produsele, arătându-se „extrem de supărat” de soarta Casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea”.

„Este inadmisibil în România să nu găsești voință politică să îți faci o rețea comercială proprie. Nu vom avea produse românești și nu vom putea valorifica munca fermierilor și să asigurăm hrană de calitate consumatorilor dacă în România nu ne facem lanțul de magazine pe care să-l gestioneze românii noștri și prin care să poți aduce produsele în piață”, a susținut Petre Daea.

Fostul ministru al Agriculturii a adăugat că este întrebat deseori ce s-a întâmplat cu Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”, el menționând că aceasta a fost înființată ca un instrument al statului pentru a realiza “acea verigă necesară” între producător și consumator.

Daea a spus că românii se aprovizionează din trei locuri, respectiv din supermarketuri, menționând că el nu este împotriva acestora, ci „împotriva deținerii monopolului și a condițiilor pe care acestea le impun fermierilor români pentru a intra în acest spațiu de comercializare”, apoi din piață și de la oamenii care își vând producția la „marginea drumului”.

Fostul ministru a afirmat că a decis înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea” pentru a lua aceste produse de la producători și a le duce în piețe organizate, prin magazine proprii sau altele. „De aceea sunt extrem de supărat că s-a oprit acest program, care începuse foarte bine”, a spus el.

Petre Daea a mai afirmat că nu înțelege de ce „acest program minunat” pe care l-a început „a fost torpilat” de către actualii guvernanți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.