Educație

Pentru primul semestru, Universitatea „1 Decembrie 1918” va opta probabil pentru scenariul 2

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) va opta, cel mai probabil, în primul semestru al noului an universitar pentru un program educațional conform scenariului 2, au anunțat, miercuri, reprezentanții instituției de învățământ superior.

„În consecință, în semestrul I, cursurile și seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfășura, cel mai probabil, preponderent online (licență, masterat și doctorat, toți anii de studiu), cu excepția anumitor lucrări practice, laboratoare și proiecte care presupun, cu necesitate, prezența fizică a studenților pentru activități față-în-față (în special la programe din arealul științelor exacte și inginerești și al specializărilor vocaționale)”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, încă de la începutul pandemiei, Universitatea a luat măsurile necesare și a implementat un program educațional care să plaseze în centrul de interes performanțele studentului și să îi asigure acestuia instrumentele moderne de pregătire alternativă, în sistem online, fără a face rabat de la calitatea educației, în condiții de maximă securitate sanitară.

Comunicatul precizează că UAB a analizat, cu sprijinul DSP, variantele cele mai potrivite pentru desfășurarea activității în primul semestru al anului universitar 2020-2021.

„Ne-am fi dorit cu toții, fără îndoială, să ne revedem constant în sălile de curs și în laboratoare, (…), însă, dată fiind situația infectărilor cu CoVid-19, alarmantă la nivel național, UAB va opta, cel mai probabil, în primul semestru al noului an universitar, pentru un program educațional conform scenariului 2”, au transmis reprezentanții Universității.

UAB va anunța oficial cu 7 zile înainte de începerea cursurilor universitare adoptarea scenariului potrivit, în funcție de evoluția epidemiologică, urmând a face cunoscut, pe site și în paginile de social-media, programarea/orarul întâlnirilor față-în-față, acolo unde este cazul (program modular sau standard), precum și orarul activităților teoretice desfășurate exclusiv online.

Anul universitar va începe în data de 1 octombrie, urmând să se organizeze o festivitate de deschidere online.

„În chiar prima zi a noului an universitar vor avea loc întâlniri online cu tutorii fiecărui program de studii, în cadrul cărora se vor comunica aspecte concrete privitoare la orare, accesarea platformelor de instruire activ-participativă, accesul la bazele de date-suport, la cursurile în format electronic etc. Studenții vor avea la dispoziție, în acest sens, și un Ghid informativ. Tot în prima săptămână, studenții UAB vor beneficia și de consiliere tutorială directă, din partea Microsoft, cu privire la folosirea eficientă a platformelor educaționale în format online”, mai arată sursa citată.

Comunicatul mai precizează că UAB poate asigura condiții de cazare conforme protocoalelor naționale MEC și DSP, cu reducerea numărului de studenți cazați în fiecare cameră și cu respectarea, în întregul campus, a tuturor procedurilor de triaj epidemiologic și de protecție sanitară specifice.

„În consecință, studenții vor beneficia de cazare în căminele studențești (dar într-un număr redus, care să respecte standardele DSP), UAB urmând să afișeze (potrivit calendarului anunțat) listele cu studenții care, conform Regulamentului în vigoare, au obținut un loc de cazare în unul dintre cele patru cămine de care Universitatea dispune în momentul de față”, a mai transmis Biroul de Presă al UAB.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.