Social

Unsprezece infectați cu noul coronavirus la casa de vârstnici din Bărăbanț

Casa Noastră Bărăbanț din localitatea cu același nume (fotografie de arhivă)

Șase beneficiari și cinci angajați ai unei case de tip familial pentru vârstnici din Alba Iulia au fost marți depistați pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind cel de-al doilea focar de CoVid-19 înregistrat în județul Alba în cadrul unui asemenea așezământ.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat, pentru Agerpres, că, pe lângă ancheta epidemiologică, a fost declanșată și una a inspectorilor sanitari, pentru a stabili cum a fost posibilă apariția focarului.

Inițial, a fost un singur caz, respectiv un beneficiar al așezământului. Fiind vorba de un centru dedicat vârstnicilor, DSP a decis testarea tuturor beneficiarilor, precum și a întregului personal, fiind depistate încă 11 cazuri de infectare.

Căminul de bătrâni „Casa Noastră Bărăbanț” are o capacitate de cazare de 22 de locuri.

În urmă cu câteva luni, în Alba a mai fost un focar de acest gen într-un așezământ pentru vârstnici, în Ocna Mureș.

Potrivit datelor prezentate marți de DSP, au fost depistate pozitiv în județ într-o singură zi 17 persoane, dintr-un total de 778 de teste prelucrate. De la începutul pandemiei, numărul total al celor infectați este de 1.385, din care 1.073 persoane s-au vindecat, iar 53 au decedat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.