Economie

Mai puțini salariați în Regiunea Centru. Cât au câștigat aceștia

Efectivul de salariați a scăzut în Regiunea Centru la sfârșitul lunii iulie cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Conform sursei citate, efectivul de salariați înregistrat în Regiunea Centru la sfârșitul lui iulie a fost de 679.286 de persoane, în scădere față de mai cu 195 de persoane și cu 15.683 de persoane, respectiv cu 2,3%, față de luna corespunzătoare din 2019.

În ceea ce privește structura salariaților pe ramurile economiei naționale, în iulie 55,6% își desfășurau activitatea în cadrul serviciilor, 42,0% în industrie și construcții și 2,4% în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și pescuit.

În altă ordine de idei, câștigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câștigurilor realizate în județele din regiune, a fost în iulie de 4.891 lei, în scădere față de luna mai cu 0,2% și în creștere cu 6,0% față de luna corespunzătoare din anul anterior. Cel mai mare câștig mediu brut a fost înregistrat în județul Sibiu (5.402 lei), iar cel mai mic în Covasna (4.110 lei).

Câștigul salarial mediu nominal net a fost în Regiunea Centru de 2.995 lei, mai mic cu 0,4% decât în luna anterioară și mai mare cu 6,2% față de iulie 2019. Valoarea cea mai mare a câștigului salarial mediu net a fost de 3.297 lei, înregistrată în județul Sibiu, iar cea mai mică în județul Covasna, de 2.517 lei.

Indicele câștigului salarial real, calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal net și indicele prețurilor de consum, pentru luna iulie față de luna precedentă a fost 99,57%, iar față de luna iulie din 2019 de 103,31%.

Din Regiunea Centru fac parte județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.