Economie

Regiunea Centru: Exporturi mai mici cu aproape 20% în primele cinci luni

Exporturile realizate de județele din Regiunea Centru în primele cinci luni au fost mai mici cu aproape 20% față de perioada similară din 2019, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, conform datelor prezentate de DRS Alba, în perioada 1 ianuarie – 31 mai s-au realizat exporturi în valoare de peste 3,7 miliarde de euro, față de perioada similară a anului trecut fiind înregistrată o scădere de peste 892 milioane de euro, adică un minus de 19,2%.

În cadrul județelor componente ale regiunii, Brașovul a avut o pondere de 32,4% în totalul exporturilor, la polul opus situându-se Harghita, cu 2,6%.

Importurile realizate în perioada ianuarie – mai au fost în valoare de peste 3,8 miliarde de euro, precizează DRS. Față de perioada similară a anului trecut, valoarea totală a scăzut cu peste 376 milioane de euro, adică cu 8,9%.

Şi în totalul importurilor, județul Brașov a înregistrat cea mai ridicată pondere, de 30,7%, iar cea mai scăzută, respectiv 3,1%, a fost, de această dată, în Covasna.

În Regiunea Centru, balanța comercială a înregistrat, în primele cinci luni din 2020, un deficit în valoare de aproape 99 milioane de euro, având valori pozitive în județele Sibiu, Alba și Brașov și negative în Mureș, Harghita și Covasna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.