Mozaic

Iohannis, la deschiderea noului tronson al A3: „Trebuie să lucrăm mai repede și să ne ținem de termene”

Președintele Klaus Iohannis a participat vineri la deschiderea tronsonului Iernut – Chețani a Autostrăzii Transilvania.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este evident că infrastructura din România a rămas „mult în urmă”, pentru că nu prea s-a vrut să se dezvolte, subliniind că această paradigmă se va schimba.

„Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez iarăşi de ce s-a rămas în urmă, cred că prin jurul meu sunt oameni care ştiu cu toţii că, de fapt, nu s-a prea vrut să se dezvolte infrastructura şi acum această paradigmă s-a schimbat, acum se vrea. Vă rog să înţelegeţi bine de ce sunt eu aici astăzi. Nu am venit pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva, am venit pentru a da un semnal. Am venit pentru a da semnalul că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi trebuie să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment nu este un punct terminus, acest eveniment este un punct intermediar, fiindcă mai avem foarte mult de lucru în România”, a spus Iohannis.

Circa 18 kilometri dintre Iernut și Chețani, parte a Autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii au fost inaugurați vineri.

Președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenți la deschiderea lotului. Pe cei 17,9 km de la Iernut la Chețani a lucrat asocierea Astaldi-Max Boegl, pe un contract început în 2016.

„Trebuie să schimbăm ritmul”

Șeful statului a adăugat că în Planul de relansare pentru economia României un punct extrem de important, poate cel mai greu, este infrastructura mare.

„Aici este nevoie de foarte mută implicare și aici am eu așteptări foarte mari de la Guvern și de la constructori să facem pași importanți. Deci, acest eveniment vrea să arate că ne dăm seama de importanța acestor lucrări și ne dăm seama că trebuie să schimbăm ritmul, trebuie să meargă totul mult mai repede. Avem nevoie de infrastructură. Pentru asta, sigur, avem nevoie de finanțare, dar iată că deja fondurile europene sunt pregătite, lucrările trebuie să fie pregătite și aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Prezența mea astăzi aici vrea să arate că mă interesează și voi rămâne conectat la aceste proiecte, voi rămâne conectat fiindcă îmi dau seama de importanța lor”, a afirmat Iohannis.

Potrivit președintelui, dezvoltarea infrastructurii nu este „doar o dorință politică de campanie”, ci o necesitate de bază.

„Gândiți-vă că dacă vorbim de lucrări de tip autostradă avem ambiția să realizăm Autostrada Transilvania, care trebuie finalizată, Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului și multe alte lucrări pe care le-am planificat și pe care de data asta pot să vă asigur le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt”, a transmis Klaus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.