Sănătate

Distanța fizică de un metru și jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea

Modul prin care se transmite CoVid-19 a stârnit o dezbatere intensă încă de la începutul pandemiei, dar numeroasele dovezi acumulate între timp au evidențiat relevanța infectărilor pe cale aeriană.

Un raport recent al Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania analizează modalitățile de transmitere a virusului și amintește că peste 200 de cercetători au solicitat OMS să țină cont de importanța transmiterii pe cale aeriană, lucru pe care OMS l-a acceptat.

Aceștia subliniază că un contact direct între persoane nu este o condiție necesară pentru transmiterea noului coronavirus, deoarece studiile au demonstrat faptul că virusul poate rămâne în aer timp de câteva ore și că păstrarea unei distanțe fizice ar putea fi insuficientă pentru a te proteja în fața infectării cu CoVid-19.
Încăperile trebuie aerisite

Astfel, se subliniază importanța aerisirii încăperilor, a îmbunătățirii sistemelor de circulare a aerului din clădiri, evitarea aerului condiționat și folosirea măștii în spațiile închise.

Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează oamenii că infectarea cu noul coronavirus se produce odată cu inhalarea picăturilor sau a particulelor emise de o persoană atunci când vorbește, râde, tușește, strănută sau chiar prin simplul fapt că respiră.

Infectarea poate surveni prin suprafețe contaminate după ce o persoană își atinge nasul, gura sau ochii, însă aceasta nu este principala modalitate de transmitere a virusului.

Din această cauză, folosirea măștii a devenit obligatorie peste tot în lume și se află la baza restricțiilor pentru adunările din spații închise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.