Administrație

SJU Alba Iulia va primi fonduri europene de 49,7 mil. € pentru modernizare

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia va primi o finanțare nerambursabilă de aproape 50 de milioane de euro, necesară proiectului de extindere și modernizare, a declarat, marți, în cadrul unei vizite efectuate la cea mai mare unitate sanitară din județul Alba, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„La ultima vizită aici (în iunie – n.r.), am făcut o evaluare a lucrărilor de modernizare și extindere a activității Spitalului Județean din Alba. (…) Căutam surse de finanțare. Astăzi, după o discuție cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, sunt în măsură să vă anunț faptul că am găsit și sursă de finanțare pentru perioada 2021 – 2027. Toată suma necesară finanțării proiectului de extindere și modernizare a activității va fi din fonduri europene nerambursabile, acest proiect fiind prins în Planul Național de Relansare și Reziliență”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că vor fi finanțate cu fonduri europene toate cele opt obiective pe care conducerea spitalului „le are în lucru în acest moment”.

„Că vorbim de oncologie și de cardiologie intervențională, că vorbim de bloc operator, că vorbim de secția de boli infecțioase, că vorbim de secția de ortopedie și traumatologie, că vorbim de secția de psihiatrie, de neonatologie – ginecologie sau de pediatrie – toate aceste obiective sunt prinse, sunt finanțate în totalitate din aceste fonduri europene nerambursabile”, a subliniat Tătaru.

El a precizat că finanțarea se va ridica la 49,7 milioane de euro, astfel încât, la finalul lucrărilor, SJU Alba Iulia o să fie „unul din cele mai moderne” spitale din țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.