Social

Fotbaliști și jandarmi. Focare de CoVid-19 la Alba Iulia și Galda de Jos

Trei noi focare de infectare cu CoVid-19 au fost identificate în Alba, în rândul membrilor a două echipe de fotbal și al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), unde în total au fost testate pozitiv 23 de persoane.

Potrivit informațiilor prezentate miercuri de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de noi cazuri, din 847 de teste prelucrate.

„Numărul crescut de cazuri din ultimele 24 de ore este determinat de identificarea a trei focare care însumează 23 de cazuri de infectare cu SARS-CoV2. Este vorba de două echipe de fotbal și despre o instituție publică. La una dintre echipe au fost testate pozitiv 14 persoane, iar la cealaltă 4 persoane. La instituția publică, 5 cazuri”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Potrivit acestora, persoanele pozitive au fost izolate, contacții carantinați, majoritatea persoanelor fiind asimptomatice. „În total, circa 100 de persoane au fost testate până acum în contextul celor trei focare”, au precizat reprezentanții DSP, care au adăugat că au fost luate toate măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii focarelor și stingerea acestora.

Mai exact, este vorba de echipele de fotbal Unirea Alba Iulia, unde au fost testați pozitiv fotbaliști și antrenori, respectiv Industria Galda de Jos, cu trei fotbaliști și un oficial infectați. Un alt focar este înregistrat la IJJ. Jandarmii infectați provin din zona Aiud, potrivit reprezentanților instituției.

În total, de la începutul pandemiei, în Alba au fost testate pozitiv 1.594 de persoane, 1.151 s-au vindecat, iar 61 au decedat. Numărul testelor prelucrate în județ este de 73.425.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.