Economie

Numărul turiștilor care au intrat în Alba în primele 7 luni, în scădere abruptă

Numărul turiștilor înregistrați în primele șapte luni în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din Alba s-a redus la mai mult de jumătate față de aceeași perioadă din 2019, potrivit unui comunicat transmis miercuri, Agerpres, de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

„În perioada 1 ianuarie – 31 iulie, în unitățile turistice din județul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazați 50.352 turiști, înregistrându-se o scădere cu 52,1 % față de perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019”, se menționează în comunicat.

Turiștii români dețin o pondere de 95,4% din numărul total al vizitatorilor înregistrat la nivelul județului Alba. În perioada menționată au fost înregistrați și 2.300 de turiști străini.

Astfel, și numărul de înnoptări ale turiștilor în aceste structuri a scăzut substanțial, respectiv cu 52,5% față perioada similară din 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare în această perioadă a fost de 1,85 zile, față de 1,87 zile din aceeași perioadă a anului anterior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.