Administrație

Focar de infectare cu CoVid-19, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Alba

Șase angajați ai Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Alba au fost depistați cu noul coronavirus, doi dintre ei în zilele trecute, iar patru în urma testării contacților direcți.

În cea mai recentă raportare a Direcției de Sănătate Publică (DSP), în Alba au fost anunțate 44 de noi cazuri, dintr-un total de 908 teste efectuate într-o singură zi.

„Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacților direcți ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului. Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulți contacți (suspecți), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puțin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (joi au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Potrivit unor surse, un nou focar a fost depistat în Alba în rândul angajaților APIA, unde, în total, au fost constatate 6 cazuri de infectare cu CoVid-19.

Din cele 64 de persoane indicate pentru testare de către conducerea instituției, doar 13 au acceptat să se testeze.

În total, de la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 1.655 de cazuri. Un număr de 1.164 de persoane au fost declarate vindecate, iar 64 au decedat. Cazurile active erau vineri în număr de 427. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 75.153.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.