Social

Ciugud: Recomandare de purtare a măștii în spații publice intens circulate

Autoritățile din Ciugud, comună în care incidența la 14 zile (cazuri noi de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori) era vineri de 4,17, cea mai mare înregistrată în județul Alba, le recomandă locuitorilor să poarte mască de protecție în spațiile publice intens circulate.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dan Lungu, a declarat, vineri seara, pentru Agerpres, că, în urma întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-a luat hotărârea recomandării către cetățeni să poarte mască atunci când se află în spații publice intens circulate, fiind demarată informarea populației în acest sens.

De asemenea, s-a mai stabilit ca săptămâna viitoare, elevii de la școala din Ciugud să participe online la cursuri.

Ciugudul, care numără 3.115 de locuitori, a înregistrat o incidență la 14 zile (cazuri noi la mia de locuitori) de 4,17, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Mai exact, au fost înregistrate 13 cazuri de CoVid-19.

Potrivit lui Dan Lungu, în general, sunt persoane care lucrează în Alba Iulia sau în alte localități, la diverse instituții publice şi care au fost testate la serviciu deoarece sunt angrenate în lupta anti – CoVid-19.

Incidența pe județul Alba era vineri de 0,91. În total, de la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 1.655 de cazuri. 1.164 de persoane au fost declarate vindecate, iar 64 au decedat. Cazurile active erau vineri în număr de 427. Numărul total de teste efectuate a ajuns la 75.153.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.