Politică

Alegeri pierdute la mustață. Cazurile Abrud și Gârbova

Nicolae Simina, primarul din Abrud, votând la alagerile din 2016

Doi primari din Alba, un social-democrat și un liberal, din orașul Abrud, respectiv din comuna Gârbova, au pierdut alegerile la doar câteva voturi distanță, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Astfel, liberalul Cristian Alexandru Albu a câștigat mandatul de primar al orașului Abrud cu un avans de 20 de voturi față de social-democratul Nicolae Simina, edil în ultimii opt ani. Candidatul Partidului Național Liberal, Cristian Alexandru Albu, a avut 952 de voturi, iar cel al Partidului Social Democrat, Nicolae Simina, 932 de voturi.

Astfel, Albu a obținut 41,69% din cele 2.283 de voturi valabil exprimate, iar Simina 40,82%.

Candidatul USR-PLUS, Bogdan Furdui, a fost votat de 10,55% dintre alegători.

Prezența la vot a fost duminică în orașul Abrud de 51,07%.

Tot în Alba, un alt primar aflat în funcție de mai mulți ani, cel din comuna Gârbova, a pierdut alegerile de duminică la doar câteva voturi, respectiv la 11 voturi.

Liberalul Ioan Nedela, unul dintre cei mai vechi primari ai PNL în județ, a fost votat de 515 persoane, respectiv de 49,47% dintre alegători, fiind devansat de social-democratul Ioan Muntean, pentru care au votat 526 de persoane, adică 50,52%.

Cei doi au fost singurii candidați pentru funcția de primar în comună. Prezența la vot a fost de 62,26%, cu mult peste media pe județ, de 50,24%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.