Politică

Florin Roman ar vrea ca PNL să intre în opoziție la Alba Iulia

Deputatul liberal de Alba Florin Roman consideră că „decizia corectă” ar fi ca PNL să intre în opoziție la Alba Iulia, municipiu în care Partidul Național Liberal a pierdut funcția de primar și majoritatea în Consiliul Local, dar are cel mai mare număr de consilieri.

„La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție, cu cei 9 consilieri locali! Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice”, a scris luni pe Facebook Florin Roman.

El a adăugat că nu poate fi de acord cu o alianță cu PSD, sugerând, totodată, că USR s-ar alia cu PSD în Consiliul Local.

„În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți părerea mea despre ei! Trebuie să luptăm în Consiliul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD”, a susținut Roman.

După mai bine de 25 de ani de când Primăria Alba Iulia a fost condusă de către Mircea Hava, ales anul trecut europarlamentar, PNL a pierdut duminică alegerile pentru funcția de primar.

Pe de altă parte, candidatul liberal, Voicu Paul, clasat pe locul al doilea la alegerile de duminică, a transmis că respectă „opțiunea” albaiulienilor și că îl felicită „bărbătește” pentru victorie pe Gabriel Pleșa, candidatul Alianței USR PLUS.

Gabriel Pleșa a fost votat pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia de 36,80% dintre alegători și Voicu Paul, de 33,72%.

La Consiliul Local, PNL a obținut 9 mandate, Alianța USR PLUS, 7 mandate, iar PSD, 4 mandate. În Consiliul Local intră și un independent, Paul Victor Florea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.