Politică

Liberalii pierd Primăria Alba Iulia în favoare USR-PLUS

Gabriel Pleșa

Candidatul USR – PLUS la Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a obținut, potrivit numărătorii paralele efectuate de USR – PLUS, cu aproximativ 600 de voturi în plus față de contracandidatul liberal Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuții de primar.

Gabriel Pleşa s-a înscris în USR la începutul acestui an, după ce a demisionat din Partidul Național Liberal, unde se număra printre cei mai vechi membri din Alba. El a renunțat atunci şi la funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia, pe care a ocupat-o aproape cinci ani.

„E o mare victorie astăzi (…). Am crezut în această victorie încă de acum şase luni, când am făcut pasul decisiv pentru a candida la Primăria municipiului Alba Iulia. Am ştiut că vom învinge, pentru că sunt născut în Alba Iulia şi simt pulsul acestui oraş. Ştiam că albaiulienii nu vor accepta până la capăt o astfel de administrație care hotărăşte singură, pentru un grup de două, trei, persoane. Ştiu foarte bine, pentru că am lucrat în Primăria Alba Iulia, ce trebuie schimbat, ce trebuie modificat, politica care trebuie dusă pentru oraşul Alba Iulia”, a afirmat Gabriel Pleşa, într-o declarație de presă după aflarea rezultatului.

El a mai spus că Primăria se va „întoarce cu fața spre oameni”.

Pleşa a opinat că a avut o campanie „dificilă”, cu atacuri „de multe ori murdare” la adresa sa.

Acesta a mai spus că i-a simțit alături de el, atât în campanie, cât şi în ziua votului, pe majoritatea foştilor săi colegi din vechiul PNL.

El a mai susținut că „principalul perdant” este Mircea Hava, cel care a „girat” în PNL candidatura lui Voicu Paul, cu toate că, potrivit lui Pleșa, știa din sondajele de opinie că acesta va pierde.

Pleșa a mai spus că va fi „primarul tuturor” și le-a mulțumit și celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat.

„Voi fi primarul tuturor, indiferent de culoarea politică”, a dat asigurări Pleşa, care a încheiat spunând că îi dedică această „victorie” tatălui său, decedat în urmă cu patru ani în timpul alegerilor locale.

Gabriel Pleşa şi-a depus inițial candidatura internă în cadrul PNL, dând asigurări la vremea respectivă că se va regăsi sigur pe buletinul de vot, indiferent de ce va decide partidul din care, la vremea respectivă, făcea parte.

În vârstă de aproape 54 de ani, Gabriel Pleșa este absolvent de Politehnică. El este antreprenor, deținând împreună cu fratele său două afaceri.

Municipiul Alba Iulia a fost condus mai mult de două decenii de Mircea Hava (PD, PNL), ales anul trecut europarlamentar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.