Social

Primarul din Ciugud obține un al șaselea mandat, cu 88,2% din voturi

Gheorghe Damian

Edilul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a obținut cel de-al șaselea mandat consecutiv de primar, cu un procentaj de 88,2%, mai mult decât a obținut în urmă cu patru ani, când a avut 85% din voturi.

Exclus din Partidul Social Democrat în 2017, primarul comunei cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, Gheorghe Damian a candidat la actualele alegeri ca independent. La aceste alegeri și-a mai depus candidatura și un reprezentant al Partidului Mișcarea Populară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Dan Lungu, Gheorghe Damian a fost votat de 88,2% dintre cei prezenți duminică la urne. Prezența la vot a fost în Ciugud de 68,5%, cu mult peste media pe județ – 50,12%.

Damian conduce Primăria din Ciugud din anul 2000.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administrației publice locale, lansând în 2019 conceptul „Smart Village” ca soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare a satului românesc. Ciugud mai este cunoscută și pentru că este comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv peste 27 de milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.