Social

Focar de CoVid-19 la spitalul din Alba Iulia. 30 de angajați sunt infectați

Nu mai puțin de 30 de medici, asistenți medicali, infirmieri și îngrijitoare de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au fost confirmați cu noul coronavirus, din care 4 sunt internați, iar ceilalți sunt în izolare, urmând să fie testați toți angajații.

„Având în vedere transmiterea comunitară și creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaților, personal medico-sanitar, dar și tehnic economic și socio-administrativ. Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenți medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare și 5 medici”, se menționează într-un comunicat transmis, marți, de către Biroul de Presă al instituției

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale prezintă forme ușoare sau sunt asimptomatice.

„Patru angajați ai SJU, cu forme ușoare, sunt internați, în prezent, pentru supraveghere și evaluări medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se află în izolare”, se mai arată în comunicat.

Marți sunt testate, cu scopul de screening, alte 146 de cadre medicale și personal TESA, inclusiv angajați care nu au simptome, nu cunosc să fi intrat în contact cu persoane confirmate, dar care pot fi pozitivi și asimptomatici.

„La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajați, într-o perioadă scurtă de timp, ținând cont și de numărul zilnic de pacienți care necesită testare”, se precizează în comunicat.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu CoVid-19, dar nu la amploarea celui actual.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate pozitiv 1.788 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.