Social

Peste 27% din totalul cazurilor de CoVid-19 înregistrate în 6 luni în județ sunt active acum

Peste un sfert din cazurile de infectare cu CoVid-19 înregistrate în Alba de la începutul pandemiei sunt active în prezent, numărul persoanelor confirmate ridicându-se, actualmente, la aproape 500, potrivit datelor transmise, marți, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, marți erau 496 de cazuri active, la un număr total de persoane pozitive depistate începând din martie de 1.788. Cea mai recentă raportare arată că au fost înregistrate 32 de noi cazuri, după prelucrarea luni a 725 de teste. Potrivit DSP, până în prezent au fost efectuate în Alba 77.140 de teste.

Din cele 1.788 de persoane, un număr de 1.224 s-au vindecat, iar 68 au decedat. Astfel, numărul cazurilor active este de 497, ceea ce reprezintă 27,7% din total.

În prezent, în secția Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia sunt internați 48 de pacienți diagnosticați cu CoVid-19, cu forme ușoare, dar cu boli asociate, respectiv cu forme medii și severe (majoritatea cu comorbidități). Un număr de 8 pacienți cu forme severe/critice sunt internați în compartimentul ATI CoVid, a transmis, marți, Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență.

Din 18 martie și până în prezent, în cadrul secției de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia au fost internați 594 pacienți suspecți, din care pentru 461 dintre aceștia a fost confirmată infecția cu virusul SARS-CoV-2, în urma testului RT-PCR. De asemenea, din 27 martie și până în prezent, în secția ATI au fost tratați 54 de pacienți cu forme severe și critice.

Numărul total al paturilor disponibile în șapte spitale din județ pentru pacienții infectați cu CoVid-19 este de 151, din care cele mai multe, respectiv 51, sunt la Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.