Social

Alte patru asistente de la Spitalul Județean de Urgență au fost testate pozitiv CoVid-19

Alte patru asistente ale spitalului din Alba Iulia au fost depistate cu noul coronavirus, principala pistă luată în calcul, în cadrul anchetei epidemiologice, care a dus la apariția focarului de la cea mai mare unitate de sănătate din județ fiind nerespectarea măsurilor de protecție.

„Patru asistente, din care una reîntoarsă din concediul de odihnă, pentru una fiind în curs de desfășurare ancheta epidemiologică, iar două care au participat la un curs de instruire, au fost depistate cu noul coronavirus, în urma prelucrării a 350 de teste”, potrivit informațiilor transmise, miercuri, la solicitarea Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandra Mateș.

De altfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, cel puțin 6 asistente din secții diferite, din cele confirmate cu noul coronavirus, au participat recent la un curs organizat de Sanitas. În aceste condiții, este luat în calcul ca apariția focarului de la SJU să fi fost provocată de nerespectarea măsurilor sanitare de participanții la respectivul curs, după cum a afirmat, pentru Agerpres, directorul executiv, Alexandru Sinea. Acesta a spus că este „inadmisibil” ceea ce s-a întâmplat.

În total, un număr de 34 de medici, asistenți medicali, infirmieri și îngrijitoare de la SJU Alba Iulia au fost confirmați cu noul coronavirus, în urma unei testări care a demarat la mijlocul lunii septembrie. Mai exact, au fost confirmați pozitiv 17 asistenți medicali, opt infirmieri, patru îngrijitoare și cinci medici.

Potrivit Alexandrei Mateș, în rândul pacienților nu au fost depistate cazuri de infectare cu CoVid-19.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu CoVid-19, dar nu la amploarea celui actual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.