Social

Paturile destinate pacienților cu CoVid-19 au fost suplimentate

Spitalele din Alba au suplimentat față de săptămâna trecută numărul paturilor destinate pacienților infectați cu CoVid-19, în contextul în care zilnic, în ultima perioadă, au fost înregistrate în județ câteva zeci de noi cazuri.

Astfel, dacă în 24 septembrie, potrivit unei solicitări transmise Agerpres de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, numărul total al paturilor disponibile în șapte spitale din județ pentru pacienții infectați cu CoVid-19 era de 151, în 30 septembrie erau 236 de paturi în acest scop, din care ocupate 193.

În prezent, la nivelul județului Alba avem 193 de persoane pozitive CoVid-19 internate în unități sanitare și 43 de locuri disponibile, a transmis, miercuri, directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea. El a adăugat că, dacă va fi nevoie, spitalele vor suplimenta locurile destinate pacienților cu CoVid – 19.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost diagnosticate cu noul coronavirus 1.833 de persoane. Cea mai recentă raportare dată publicității arată că au fost depistate încă 45 de persoane, după prelucrarea marți a 1.195 de probe.

Au fost declarate vindecate 1.239 persoane, iar 68 au decedat. Astfel, numărul cazurilor active este miercuri de 526.

Până în prezent în Alba au fost efectuate 78.335 de teste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.