Social

14 pacienți dializați au fost confirmați cu noul coronavius

Un nou focar de CoVid-19 a fost depistat în Alba, la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde sunt 14 pacienți confirmați cu noul coronavirus, o situație asemănătoare fiind înregistrată, aici, la începutul lunii aprilie, atunci fiind depistați pozitiv și angajați.

Potrivit metodologiei, testarea personalului, dar și a pacienților dializați este efectuată în centru tot la două săptămâni. Primele 2 cazuri au apărut zilele trecute, iar miercuri seara au fost testați pozitiv încă 12 pacienți, astfel încât numărul acestora a crescut la 14.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili cum a fost posibilă apariția focarului, în condițiile în care testarea este efectuată cu regularitate, dar și pentru identificarea contacților.

În aprilie, la Centrul de Dializă din Alba Iulia au fost diagnosticate cu noul coronavirus 11 persoane dializate, un medic și trei asistente medicale. La momentul respectiv, Centrul a fost amendat cu 30.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică Alba, pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecție al personalului.

Aici urmează tratamentul specific pacienți din Alba și județe limitrofe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.