Administrație

Focar de CoVid-19 la Primăria Sebeș. 10 funcționari au fost testați pozitiv

Zece funcționari ai Primăriei municipiului Sebeş au fost depistați cu noul coronavirus, aceştia fiind testați după ce unul dintre ei a anunțat că un membru al familiei sale este infectat cu CoVid-19.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, în cursul săptămânii trecute, o persoană care este angajată a Primăriei municipiului Sebeş a anunțat că nu se mai prezintă la muncă, deoarece un membru al familiei sale a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Drept consecință, toți angajații primăriei care au intrat în contact direct cu aceasta au fost testați. Rezultatul testărilor, comunicate în cursul zilei de 1 octombrie, a arătat că încă 9 funcționari ai Primăriei municipiului Sebeș au primit un rezultat pozitiv la testarea CoVid-19. Niciunul dintre angajații primăriei nu manifestă, până la această oră, simptome specifice bolii și vor face toate analizele medicale necesare”, se menționează în comunicat.

Potrivit reprezentanților primăriei, în sediul situat în Parcul Arini, acolo unde au birourile cei testați pozitiv, s-au aplicat măsurile de dezinfecție, iar activitatea a fost organizată astfel încât să implice un număr limitat de angajați, restul fiind în telemuncă.

În ceea ce priveşte activitatea primăriei de la sediul situat în centrul municipiului, respectiv serviciile de Relații publice, Impozite şi taxe, Evidența populației, aceasta nu a fost afectată.

„Toate măsurile întreprinse de Primăria municipiului Sebeş sunt luate în strânsă comunicare şi în funcție de recomandările DSP Alba. Primăria municipiului Sebeş s-a îngrijit să ofere angajaților soluții dezinfectante, măşti şi a creat circuite specifice pentru protejarea angajaților şi a cetățenilor care apelează la serviciile publice”, se mai menționează în comunicat.

În afara celor nouă persoane, au mai fost testate miercuri încă 18, dar pentru acestea rezultatul a fost negativ.

În Alba sunt active mai multe focare în prezent. Joi a fost anunțat cel mai mare număr de cazuri depistate într-o singură zi, respectiv 58, de la începutul pandemiei, după prelucrarea a 1.010 teste. Din cele 1.891 de persoane testate pozitiv din 18 martie, un număr de 1.250 s-au vindecat, iar 69 au decedat. Numărul cazurilor active este, în prezent, de 572.

În total, în Alba au fost efectuate 79.345 de teste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.