Social

Mașină lovită de trenul București-Viena; șoferul a părăsit autoturismul la timp

Un autoturism a fost lovit, joi seara, în municipiul Blaj, de un tren care circulă între București și Viena, IR 346, fără a face victime, șoferul reușind să iasă din mașină înaintea impactului.

Potrivit cercetărilor efectuate de Poliție, un bărbat de 66 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecția cu trecerea la nivel cu calea ferată din zona Câmpul Libertății, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea virajului peste liniile ferate și ar fi părăsit platforma căii ferate rămânând blocat, moment în care barierele au fost coborâte.

Până la sosirea trenului, șoferul a părăsit autoturismul, care a fost lovit de trenul internațional de persoane 346 București – Viena, condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Prejmer, județul Brașov.

Atât conducătorul auto, cât și mecanicul locomotivei au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de filmat aflată la bordul unui autoturism care aștepta la barieră, iar pe fundal se aude cum mecanicul atenționează acustic în mod repetat.

Trenul a fost deplasat în gara Blaj pentru a se schimba locomotiva și a-și putea continua traseul.

În urmă cu o săptămână, locomotiva trenului care circulă pe relația București – Viena a fost cuprinsă de flăcări, lângă Blaj, în gara Crăciunelul de Jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.