Economie

Trei noi focare de CoVid-19, descoperite la firme din Aiud și Sebeș

Trei noi focare de CoVid-19 au fost depistate în Alba, de această dată în rândul angajaților a trei firme din domeniul confecțiilor, din municipiile Aiud și Sebeș, unde au fost testate pozitiv 26 de persoane, a informat, duminică, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, după prelucrarea, sâmbătă, a 338 de probe, au fost înregistrate 52 de noi cazuri de infectare cu CoVid-19.

„Urmare a testării de ieri, au fost depistate trei focare noi, toate la operatori economici din domeniul confecțiilor textile – două în municipiul Aiud şi un focar în municipiul Sebeş. Derulăm anchete epidemiologice şi luăm măsurile prevăzute de legislație în vederea limitării extinderii virusului SARS-CoV-2”, a transmis, duminică, DSP Alba.

Potrivit sursei citate, în Aiud sunt 14 cazuri, iar în Sebeş, 12.

În prezent, în Alba sunt mai multe focare active, atât în rândul angajaților unor instituții publice – primării, spitale etc, precum şi în mediul privat – firme sau sportiv – cluburi de fotbal.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost înregistrate 2.020 de cazuri de infectare cu CoVid-19. S-au vindecat 1.378 de persoane, iar 73 au decedat. Numărul total de teste efectuate în județ până în prezent a ajuns la 81.098.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.