Politică

Organizația de Femei a UDMR se laudă cu șapte primari în țară

Biro Rozalia, președintele Organizației de Femei a UDMR

Președintele Organizației de Femei a UDMR, deputatul Biro Rozalia, a anunțat luni că Uniunea va avea cu doi primari femei mai mult decât în mandatul anterior, respectiv șapte, din care două doamne sunt independente, dar susținute politic de UDMR.

„Rezultatele nu sunt încă definitive, nu știm încă nici numărul consilierilor locali și nici al viceprimarilor. Vom reveni când vom avea rezultate finale. Dar vorbim despre primarii femei în urma acestor alegeri locale. În momentul de față, vom avea cinci plus doi primari femei în țară. Cele cinci sunt membre UDMR, iar două doamne sunt independente, dar sprijinite de Uniune”, a declarat, în conferință de presă, Biro Rozalia.

UDMR va avea astfel primari femei la Dorobanți, în județul Arad, la Lunca Mureșului, în Alba, la Unguraș, în Cluj, la Malnaș în Covasna, la Criștești și la Mădăraș, în județul Mureș și la Ciuc Sângeorgiu, în Sălaj.

„Practic putem să spunem că este un câștig pentru reprezentativitatea femeilor în cadrul UDMR pentru că avem doi primari în plus față de mandatul precedent și sunt convinsă că modul în care vor conduce administrațiile locale va fi o adevărată dovadă că sunt persoane cu experiență și cu toate aptitudinile necesare pentru a deveni un primar de succes”, a precizat liderul femeilor din UDMR.

În ce privește consiliile locale, UDMR are în jur de 350 de consilieri locali femei și 15 doamne consilieri județeni, care sunt deja pe poziții stabilite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.