Social

Administratorul casei destinate vârstnicilor din Șeușa a fost amendat cu 2.500 lei

Casa de bătrâni «Anisia» din Șeușa – Ciugud (fotografie de arhivă)

Administratorul casei private pentru vârstnici din Șeușa, unde 36 de persoane au fost confirmate cu CoVid-19, a fost sancționat cu 2.500 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru că nu a solicitat testarea beneficiarilor și a personalului o dată la două săptămâni, potrivit metodologiei naționale în domeniu.

„Direcția de Sănătate Publică Alba a sancționat cu 2.500 de lei administratorul Casei private de bătrâni «Anisia» din Șeușa (Ciugud), în baza Legii 55/2020 (nerespectarea măsurilor de prevenție privind extinderea virusului SARS-CoV-2). Practic, s-a constatat că aici nu s-a respectat metodologia națională de testare a beneficiarilor și personalului o dată la 2 săptămâni, testare care ar fi trebuit solicitată de către conducerea stabilimentului”, se menționează într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Potrivit DSP, în urma existenței unor informații și indicii că aici ar fi izbucnit un focar de coronavirus, s-a organizat o testare a tuturor beneficiarilor și personalului, în total 44 de persoane.

„Dintre acestea, 36 au fost confirmate cu CoVid-19 (29 – beneficiari și 7 – personal). În urma evaluării, 5 beneficiari au fost internați în spitalele din județ. Pentru ceilalți, medicii de familie de pe raza comunei Ciugud continuă evaluările, iar în funcție de evoluția stării lor de sănătate vor fi carantinați sau internați”, mai arată sursa citată.

Un alt focar a fost depistat în Alba la un centru de recuperare de pe raza comunei Galda, aflat în subordinea DGASPC, iar un altul la o instituție care are sediul în Alba Iulia.

Cele trei focare însumează circa 50 de persoane.

DSP a anunțat, miercuri, 118 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în județ, după prelucrarea a 875 de teste.

De la începutul pandemiei au fost testate pozitiv 2.214 persoane, din care 1.401 s-au vindecat, iar 79 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 83.140.

În Alba erau active, miercuri, 734 de cazuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.