Social

O persoană a murit și nouă sunt pozitive la CoVid-19 într-un centru de recuperare neuropsihiatrică

Fotografie de arhivă

O persoană a murit și nouă au fost depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 în urma unui triaj epidemiologic efectuat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Galda de Jos.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, remis miercuri Agerpres, testarea pentru CoVid-19 a avut loc după ce medicul centrului a observat alterarea stării de sănătate a mai multor persoane.

„În urma efectuării testelor, un număr de 10 beneficiari au avut rezultatele pozitive, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 69 de ani, cu multiple afecțiuni și prezentând o deteriorare accentuată a stării de sănătate, a decedat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba”, se arată în comunicat.

DGASPC Alba precizează că persoanele confirmate pozitiv au fost izolate în camere separate, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent de către asistentele medicale și medicul centrului, iar în cazul agravării stării de sănătate va fi apelat Serviciul de urgență 112 pentru asigurarea asistenței imediate și transferul în unități sanitare.

În cadrul serviciului rezidențial, unde sunt ocrotite 180 de persoane adulte cu dizabilități și își desfășoară activitatea 177 de angajați, s-au luat măsuri de igienizare și dezinfectare suplimentare, iar 128 persoane, 56 de angajați și 72 de beneficiari, contacți direcți, au fost testate în cursul zilei de miercuri și se așteaptă comunicarea rezultatelor testelor efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Reprezentanții DGASPC Alba sunt în legătură permanentă cu DSP Alba, urmând toate indicațiile date, se mai arată în comunicatul instituției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.