Social

Trei angajați ai unui centru de îngrijire a adulților cu dizabilități, confirmați cu noul coronavirus

Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos

Trei angajați, dintr-un total de 35 testați, ai Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități (CIAPAD) Abrud au fost depistați cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis, marți, Agerpres, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba.

Aceasta este cea de-a doua structură din cadrul DGASPC Alba în care în ultima săptămână au fost înregistrate cazuri de infectare cu CoVid-19.

Potrivit comunicatului, în perioada 12 – 15 octombrie se desfășoară testarea bilunară a personalului și a beneficiarilor (persoane adulte cu dizabilități și copii) din centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC.

„Astfel, în data de 12.10.2020, s-au efectuat recoltări pentru un număr de 134 de angajați din zona Baia de Arieș, Abrud și Câmpeni. Dintre aceștia, un număr 43 de persoane sunt angajate în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Baia de Arieș și 91 de persoane își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Abrud, în șase locuințe protejate, în trei case de tip familial din Abrud și o casă de tip familial din Câmpeni. Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți cei 43 de salariați de la CIAPAD Baia de Arieș, iar pentru un număr de 3 angajați din cei 35 salariați testați, din cadrul CIAPAD Abrud, rezultatul a fost pozitiv”, menționează sursa citată.

În ceea ce privește procedura de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos, un număr de 6 persoane (4 angajați și 2 beneficiari) au avut rezultat incert și, ca urmare, au fost retestate.

„Rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 3 angajați și a unui beneficiar, astfel că bilanțul infectărilor la centrul rezidențial din Galda de Jos se ridică la un număr de 104 beneficiari și 32 de angajați, din 180 de persoane adulte cu dizabilități, respectiv 170 de persoane salariate”, se mai precizează în comunicat.

Focarul de la Galda de Jos este cel mai mare înregistrat în Alba de la începutul pandemiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.