Politică

Florin Roman, acuzat că a inițiat noi privilegii pentru bugetarii de lux ai României

În plină pandemie, PNL vrea să dea diurne și privilegii suplimentare pentru membrii consiliului ASF, cei care sunt deja bugetari de lux în statul român cu salarii de peste 50.000 de lei pe lună, iar acest lucru se face prin intervenția deputatului de Alba Florin Roman.

Acuzația este făcută de deputatul USR Claudiu Năsui, care, pe contul său de Facebook a povestit cum a procedat deputatul liberal pentru a aduce noi privilegii membrilor Consiliului de administrație al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

„Proiectul (legislativ depus la Camera Deputaților – nota red.) prin care se face asta este semnat de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL. A fost introdus în biroul permanent ieri, cu consultare publică până azi. Da, ați citit bine. De ieri până azi”, scrie Năsui. El adaugă: „Și tot azi ne trezim cu o ședință de comisie și ghiciți ce proiect e pe ordinea de zi? Fix proiectul PNL cu privilegii noi pentru consiliul ASF. Și tot azi vor să-l treacă și prin plenul camerei. E grabă mare. Toate se fac evident cu votul PSD”.

„Ce face concret proiectul PNL? Dă alte diurne și beneficii din banii noștri unor bugetari de lux care au deja salarii de peste 50.000 de lei pe lună. Asta era prioritate de trecut pe repede înainte în timp de pandemie”, explică reprezentantul USR.

Năsui explică și ce cuprinde proiectul de lege inițiat de Florin Roman. „Dacă vă întrebați cum se justifică aceste privilegii date din banii noștri, ascultați-l cu atenție chiar pe inițiator. Pe scurt, membrii consiliului ASF merită alte diurne și decontări pentru că… eu sunt socialist (…) Ce mai face proiectul acesta în plus? Îngreunează tragerea lor la răspundere, inclusiv penală, iar costurile pentru apărarea lor se vor suporta și ele de ASF. Chiar dacă cineva se va dovedi vinovat de o faptă penală, el va fi apărat din banii publici”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.